De perfecte ringmaat

Wat je moet weten over ringmaat en pasvorm

De juiste ringmaat

Een van de hoogtepunten van elk huwelijk is de uitwisseling van de ringen. Zij moeten moeiteloos over de vingers glijden en dan passen als een tweede huid.

In het dagelijks leven moet een ring niet te los zitten, zodat hij niet per ongeluk verloren gaat. Een ring die te strak zit, doet afbreuk aan het gevoel om hem te dragen.

Daarom is het belangrijk om de ringmaat met zorg te bepalen. Er zijn verschillende manieren waarop u dit zelf kunt doen.

Het veiligste is echter om langs te komen in een van onze vestigingen en u te laten helpen door onze specialisten bij het kiezen van uw ringmaat.

Tussen haakjes: hoe meer stenen er in een ring gezet zijn, hoe belangrijker het is om de juiste ringmaat te bepalen.

Vind de perfecte ringmaat

pages.ringSizes
De vingeromtrek

De vingeromtrek

Gebruik de vingeromtrek om de binnenomtrek van de ring te meten. Wikkel een stevige draad of een dunne strook papier rond het deel van de vinger waar de ring later zal worden gedragen. Zorg ervoor dat de draad of het papier ook over de knokkel past.

Knip de draad of het papier af waar de uiteinden bij elkaar komen en meet de afstand met een liniaal. De binnenomtrek van de ring is de lengte in mm.

De binnendiameter

Deze methode is uitstekend voor heimelijke sortering. Om de binnendiameter te meten, hebt u een goed passende ring nodig van de ring die u wilt verrassen.

In het ideale geval zijn de ring die u gebruikt voor de meting en de nieuwe ring gelijk qua profielvorm en breedte.

Meet met een liniaal of een schuifmaat de binnendiameter van de ring. Vermenigvuldig dit met 3,14 om de binnenomtrek te krijgen.

Of leg een strook papier rond de binnenkant van de ring en meet de lengte in mm.

pages.ringSizes

Inspirerend. Uniek. Duurzaam.

De rechterkant voor de ring

De rechterkant voor de ring

Tijdens onze consultaties wordt ons vaak de vraag gesteld: "Aan welke hand draagt u de ring?"

Aangezien dit deels internationaal verschilt, hebben wij hier een overzicht voor u samengesteld:

In Duitsland en Oostenrijk wordt de trouwring aan de rechter "rechtvaardige" hand gedragen. Internationaal wordt het gedragen aan de linker "hartelijke" hand.

De verlovingsring wordt meestal aan de linkerhand gedragen. De internationale trend om de verlovingsring en de trouwring aan één vinger te combineren is duidelijk.

Als u uw ring als sieraad of als vriendschapsring draagt, bent u volledig vrij in de keuze van uw vinger.

Invloed van profiel en ringbreedte

Bij onze acredo-partners vindt u een uitgebreid gamma breedtepatronen voor verschillende ringprofielen. Want de profielvorm en de breedte van een ring kunnen de ringmaat aanzienlijk beïnvloeden.

Ringen die aan de binnenkant afgerond zijn, glijden veel gemakkelijker over de vinger dan ringen die aan de binnenkant recht zijn. Hetzelfde geldt voor smalle ringen. Ze zijn ook gemakkelijker aan en uit te trekken dan brede ringen.

Om u een perfecte draagervaring te garanderen, bieden wij u onze monsterservice aan. Om dit te doen, maken wij u voorbeeldringen in het profiel en de ringbreedte die u wenst, die u kunt dragen om te testen voordat uw ringen worden gemaakt.

pages.ringSizes
Onze tips

Onze tips

Wij hebben de volgende tips voor u om uw perfecte ringmaat te vinden:

  1. bedenk dat de rechter- en linkerhand gewoonlijk verschillend zijn. Meet altijd de vinger van de hand waaraan de ring zal worden gedragen. 2.
  2. de ringmaat kan in de loop van de dag veranderen. De vingers zijn 's morgens vaak slanker dan 's avonds.
  3. De temperatuur beïnvloedt de ringmaat. Op koude dagen zijn de vingers slanker. Op warme dagen zwellen ze op.
  4. na verloop van tijd kan de ringmaat veranderen als gevolg van gewichtstoename of -afname. Laat daarom de ringmaat regelmatig controleren door een specialist.