Uitstekende kwaliteit

Ontdek interessante feiten

Onze claim

Bij acredo worden traditie en innovatie, duurzame waarde en hoge kwaliteitsnormen gecombineerd. Dit komt tot uiting in elk detail van je juwelen.

Om u de meest onbeperkte configuratiemogelijkheden te bieden, ontwikkelen wij de acredo configurator voortdurend verder. Ons zeer gespecialiseerde IT-team stuwt de technologie elke dag voort ten voordele van onze klanten.

Wij hechten veel belang aan intensief en eerlijk advies. Daarom brengen wij onze acredo-partners voortdurend op de hoogte via opleidingen.

De acredo-producten worden exclusief vervaardigd bij egf Manufaktur, een van de toonaangevende internationale specialisten op het gebied van trouwringen en sieraden in Pforzheim, Duitsland. Dankzij de compromisloze productiekwaliteit werd egf Manufaktur als eerste trouwringenfabrikant onderscheiden met het kwaliteitscertificaat van het Instituut voor Juwelentechniek van de Universiteit van Pforzheim. De kwaliteit is niet in de laatste plaats te danken aan de 80 jaar ervaring en traditie van het bedrijf.

pages.aboutQuality
quality
Profielvormen om je goed te voelen

Profielvormen om je goed te voelen

Het profiel verwijst naar de dwarsdoorsnede door de ring. Er zijn rechte, licht en sterk gebogen, naar binnen getrokken profielen of een combinatie daarvan.

Voor het draagcomfort van uw ringen is het belangrijk dat de binnen-, buiten- en zijvlakken perfect in elkaar overgaan.

Onze afgestudeerde ontwerpers houden zich bezig met dit wiskundig complexe onderwerp. Ons doel is absoluut harmonieuze, soms zelfs ongewone vormen te ontwikkelen die gewoon goed aanvoelen wanneer ze elke dag worden gedragen.

Het beste is om de profielvormen in de verschillende breedtes te voelen bij onze acredo partners en het zelf te zien.

Onze legeringen

De acredo productie werkt met het beste-klasse principe. Daarom worden meer dan 30 edele metalen in eigen huis gelegeerd en gesmolten.

De gieterij is een indrukwekkende plaats waar de afzonderlijke componenten van elke legering onder grote hitte worden gesmolten. Onze gieterijmedewerkers zijn niet alleen gepassioneerd, maar ook innovatief.

Bij acredo strekt het gamma legeringen zich uit van goud tot palladium tot platina. Sinds kort bieden wij ook het waardevolle PlatinGold aan.

Wij legeren goud in de kleuren geel, wit, grijs, rosé, rood en groen. Wij hebben octrooien op sommige van deze legeringen.

PlatinumGold heeft een superwitte kleur en een totaal edelmetaalgehalte van 97,3%, waardoor het nog zuiverder is dan platina 950/-. Dit heeft een effect op het allergiepotentieel, dat als uiterst laag kan worden geclassificeerd.

Ontdek nu

pages.aboutQuality

De Vickers hardheid

Aangezien ringen tijdens hun levensduur aan vele spanningen worden blootgesteld, onderwerpen wij ze tijdens de fabricage aan speciale hardingsprocessen. De hardheid van de ringrails wordt gemeten volgens een methode die in 1925 bij Vickers Ltd. in de vliegtuigbouw werd ontwikkeld en wordt aangegeven in Vickers (HV). De meting wordt uitgevoerd via een drukpuntbelasting. De hardheid van enkelkleurige ringen is gewoonlijk iets hoger dan die van meerkleurige ringen en ligt tussen 180 en 270 HV voor de acredo legeringen. Dit zijn bovengemiddelde waarden. Voor u betekent dit dat uw ringen beter bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Maar zelfs met de verhoogde hardheid kunnen wij helaas slijtageplekken door intensief gebruik niet voorkomen of uitsluiten.

hardness

De magie van diamanten

Wij houden van diamanten. Daarom besteden we speciale aandacht aan de koning van de edelstenen.

Diamanten worden internationaal verhandeld. Uit dit uitgebreide gamma selecteren wij de beste stenen voor uw juwelen. Elke steen wordt onderworpen aan een grondige ingangsinspectie en kwaliteitscontrole. Met de honderdduizenden diamanten die elk jaar worden verwerkt, is dit een enorme inspanning.

Voor acredo komen alleen fijne of ultrafijne witten in aanmerking als kleur. Wij accepteren alleen diamanten met kleine, zeer kleine of geen zichtbare insluitsels (helderheid) wanneer ze met een vergrootglas 10x worden bekeken. Dit betekent dat wij werken in het topsegment van de diamant, en tegen een uiterst aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding.

Alle diamanten vanaf 0.3ct hebben een certificaat. En omdat niet alle certificaten hetzelfde zijn, beperken wij ons voor uw en onze veiligheid tot de expertises van de internationaal gerenommeerde keuringsinstituten GIA, IGI en HRD.

Wij gaan nog compromislozer te werk wanneer het op het slijpsel aankomt, want een uitstekend slijpsel is verantwoordelijk voor de fonkeling van de diamanten. Bij acredo, de beste diamanten vanaf 0.3ct laten Hearts & Arrows zien. Slechts 1% van de briljantgeslepen diamanten heeft dit effect, wat spreekt van absolute perfectie.

Ontdek nu

pages.aboutQuality
crystal

Geëngageerd voor duurzaamheid

egf Manufaktur en dus ook acredo richten zich op compromisloze kwaliteit en zetten zich in voor duurzaamheid. In maart 2017 ontving egf Manufaktur het "eerste" RJC-certificaat. Naast de RJC CoP (Code of Practices) voldoet egf Manufaktur aan de zogenaamde Provenance Claim - een vereiste dat niet verplicht is voor leden.

Begin de toekomst met een goed gevoel.

Ontdek nu

pages.aboutQuality
Made in Germany with Love

Made in Germany with Love

Tijdens het creatieproces gaat een juweel door vele liefdevolle handen. Voor elke stap zijn specialisten nodig, van de gieterij tot het draaien van de ringen, het goudsmids- en zetwerk, en het polijsten en afwerken.

De juwelen- en horloge-industrie in Duitsland is gevestigd in Pforzheim sinds de stichting door markgraaf Friedrich von Baden in 1767. Door de nabijheid van de goudsmids- en horlogemakersschool zijn hier zowel de ambachtslieden als de technische of ontwerpgerichte specialisten te vinden, die in de manufactuur met veel liefde voor het product aan uw juwelen werken.

Door de combinatie van vakmanschap en hoogwaardige technologie bereiken wij een hoge mate van doeltreffendheid, die wij graag aan u doorgeven in de vorm van aantrekkelijke prijzen.

Voor acredo betekent Made in Germany: betrouwbaarheid, design en hoge kwaliteit.

Elegant en exclusief

Juwelen worden altijd geassocieerd met unieke momenten. Stel je voor dat de koffer opengaat en je je trouwringen voor het eerst ziet. De verlovingsring wekt niet alleen opwinding op, maar ook het langverwachte "ja".

Om deze momenten een waardig en exclusief kader te geven, ontvangt u elk acredo product in een elegant koffertje.

Goud- en beigetinten spelen rond het sieraad, maar laten het toch de hoofdrol spelen.

Als speciale service ontvangt u een extra klein ringentasje voor trouwringen om ze veilig te bewaren. Op het bijgevoegde certificaat staan enkele belangrijke verzorgingstips.

pages.aboutQuality