Onze bijdrage

Onze bijdrage

voor de natuur

Met de verloving of het huwelijk beginnen jaarlijks vele duizenden koppels hun toekomst samen met acredo. Gezinnen worden gevormd, kinderen worden geboren. Dit is een van de redenen die ons aanzetten tot duurzame actie.

Er is maar één planeet aarde. Klimaatbescherming is nu belangrijker dan ooit tevoren. Daarom is acredo een partnerschap aangegaan met PLANT-MY-TREE® en steunt het herbebossingsprojecten in de Duitse bossen.

Gecertificeerd

Verantwoordelijkheid

Elke unieke acredo-ring is made in Germany, met liefde vervaardigd in de egf-fabriek in Pforzheim. egf Manufaktur, en dus ook acredo, hecht veel waarde aan compromisloze kwaliteit en duurzaamheid.

De egf Manufaktur is sinds 2017 lid van het RJC. Het voldoet ook aan de RJC Chain of Custody Standard - een niet-verplichte standaard voor leden.

De Chain of Custody is een productiestandaard voor goud en andere edelmetalen die passende normen vaststelt voor mensenrechten, arbeidsnormen, milieueffecten en bedrijfsethiek in de hele toeleveringsketen.

Wij nemen onze edelmetalen af bij leveranciers die ook aan deze norm voldoen. Onze diamanten zijn afkomstig van leveranciers die zich houden aan de strenge VN-resoluties.

Zorg ervoor dat uw gezamenlijke succesvolle toekomst begint met een goed gevoel.

Ontdek de RJC-certificering

pages.aboutSustainability

De elektriciteit is voor 100% afkomstig van zonne-, wind- en waterkrachtcentrales.

inzake klimaatbescherming

Bij de individuele productie van acredo ringen neemt egf niet alleen verantwoordelijkheid op het gebied van bedrijfsethiek, mensenrechten en milieuverantwoordelijkheid, zoals bevestigd in het RJC-certificaat. Het engagement gaat duidelijk verder dan de eisen

E-bike

Leasing van e-bikes wordt aangeboden. 32 werknemers maken er al gebruik van.

Zonne energie

Wij dekken 13% van onze energiebehoefte zelf.

Papier

Er worden alleen noodzakelijke afdrukken gemaakt, waardoor 22.500 vellen papier per jaar worden bespaard.

Energieverkenners

Proactieve ideeën van het team voor verdere besparingen worden beloond.

Climate Partner

Het bedrijf is klimaatneutraal en als zodanig gecertificeerd.

Groene stroom

De elektriciteit is voor 100% afkomstig van zonne-, wind- en waterkrachtcentrales.

BIO-PVC

De certificaatkaart bij elke ring is biologisch afbreekbaar.

Duurzaam

Verpakking

De luxe acredo verpakkingen met hun uitstekende gevoel worden al jaren gemaakt van gerecyclede en FSC (Forest Stewardship Council) gecertificeerde materialen. Onze klanten moeten niet alleen lang van hun acredo ringen of sieraden kunnen genieten, maar ze ook veilig en duurzaam in stijl kunnen bewaren.

Stap voor stap zullen nieuwe inzichten in duurzame materialen in ons portfolio worden opgenomen. Het doel is om alle acredo verpakkingen en presentatiematerialen zo duurzaam mogelijk te maken.

pages.aboutSustainability
Verantwoordelijk

Verantwoordelijk

Materialen

Als onderdeel van onze inzet voor het milieu leggen wij de nadruk op de herkomst van onze materialen.

Bij elke ring of elk sieraad van acredo ontvangen onze klanten een certificaatkaart waarop het bestelnummer en informatie over legeringen en stenen zijn genoteerd. Het materiaal van deze certificaatkaart is uiteraard bio-PVC. Dit is biologisch afbreekbaar.

Onze legeringen worden in de fabriek geproduceerd uit overwegend gerecyclede edelmetalen. Bij zogenaamde urban mining worden waardevolle voorwerpen of sieraden gebruikt die niet meer in gebruik zijn. Ze worden gerecycled en teruggebracht in de materiaalkringloop. De edele metalen die hierbij ontstaan zijn van dezelfde hoge kwaliteit als nieuw gewonnen metalen.

Meer informatie over Urban Mining

Onze missie

Onze missie

voor een gelukkige toekomst

Bij acredo geloven we in 100% unieke ringen en juwelen die passen bij uw persoonlijkheid, uw liefde en uw stijl, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en verantwoordelijkheid.

Onze missie is om op een respectvolle, transparante en duurzame manier om te gaan met de natuur en haar bronnen om de leefbaarheid en de lieflijkheid van onze planeet te behouden.